Американски боец гледа мечки в Русия

 

Придобилият руско гражданство състезател в смесените бойни изкуства Джеф Монсън, който е родом от Минесота, получи като дарение няколко хектара поземлена собственост край село Ембаево в Тюменска област. Там ексцентричният спортист планира да построи ферма за мечки.
Земята за старта на проекта си Монсън получи от местния влиятелен бизнесмен и предприемач Олег Мухамедшин, който е и основател на школата по смесени бойни изкуства „Талисман“. Мечките пък спортистът получи от московския цирк, съобщава сайтът URA.RU, цитира Монитор.бг
За да осъществи сделката, Монсън прекара няколко дни в Тюменска област. Визитата на легендарния спортист предизвика невероятен фурор след местното население. Сега в социалните мрежи могат да се видят безброй селфита, които щастливите хора, срещнали се с Джеф, са побързали да качат в интернет. Под почти всяка подобна снимка има и множество възторжени коментари.
При визитата си Монсън се разходи из Тюмен и Ембаево, организира мастър клас за млади местни бойци и отдели доста време за оформянето на юридическите формалности около имота и благородното си начинание. След това той не пропусна и да се накисне в един от местните минерални извори. На тръгване легендата на ММА сподели, че не е изключено и да се пресели да живее в този район.
Джеф Монсън неведнъж е демонстрирал привързаността към новата си родина. Преди време той посети едно от най-известните ателиета за бодиарт, където му направиха татуировка на статуята „Майката Родина зове“, посветена на победата в Отечествената война. Татусът е разположен на левия крак на спортиста и практически фигурата заема цялото му бедро.
Заедно с това на тялото на 44-годишния спортист присъстват и три думи, написани на руски език – „свобода“, „солидарност“ и „боец“. С тези думи Монсън обяснява любовта си към руския език. Той също така често повтаря, че е повече руснак от много други руснаци.