Американски анализатор: Европа губи търпение, гледайки действията на НАТО и САЩ

ЕС губи търпение по отношение на НАТО – в последно време страните от Евросъюза се сблъскват с големи неприятности заради политиката на алианса, пише анализаторът Робърт Бридж в англоезичното издание на RT.

„Докато Европа се оправя с вълната от бежанци, десните партии завоюват сърцата на обикновените европейци които започват да се отнасят все по-резервирано към мултикултурализма, към мерките за строги икономии и дори към НАТО”, пише анализаторът.

„Голяма част от „ветровете на промяната” по улиците на Европа възникнаха заради провала на външната политика на САЩ и последствията от този провал, които се отразяват върху европейското статукво”, пише Бридж и отбелязва, че надеждите от обещаните от Обама промени не се оправдаха, което стана разочарование не само за американците, но и за европейците.

„Започвайки от терористичните актове на 11 септември, Вашингтон и НАТО въвличат Европа в серия от глобални конфликти и Старият свят трябва да се справя с тях, но той и без това страда от суровия диктат на МВФ и условията на Световната банка. Сега добавете няколко милиона отчаяни бежанци и вие ще разбудите десните политически партии – от „Националния фронт” във Франция до „Златна зора” в Гърция – пише анализаторът. – Лично аз не мога да си представя, че в ситуацията, когато почти всяка инициатива във външната политика на САЩ в продължение на последните 15 години водеше до пълен хаос и катастрофи, европейците все още не могат да осъзнаят, че НАТО, предназначена да защитава интересите им, ги е провалила в драматичен план.”