Американските марионетки в Киев послушно вписват Русия сред враговете

Американските марионетки в Киев послушно вписват Русия сред враговете

Публикувано от:

Съветът за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна прие проект за нова военна доктрина на страната. Новото в нея, по думите на президента Петро Порошенко, се заключава в отказа от политиката на извънблоковост и възстановяване на стратегическия курс за евроатлантическа интеграция, както и изместване на акцентите при воденето на военни конфликти на комплексно използване на военни и невоенни инструменти: икономически, политически и информационни-психологически.

„Новата военна доктрина на Украйна определя Руската федерация за военен противник на Украйна и условията за освобождаване на временно окупираните територии на страната; излиза от висока вероятност широкомащабното използване срещу Украйна на военна сила като главна заплаха за националната сигурност във военната сфера“, се казва в съобщението на пресслужбата на СНБО.

Съветът за национална сигурност и отбрана също така разшири санкциите срещу Русия.

Членът на комитета на Държавната дума по отбраната Франц Клинцевич осъди решението на Украйна за приемането на проекта за нова военна доктрина на страната, както и реакцията на Запада на това събитие.

„Изглежда, че не само Украйна се е побъркала“, каза депутатът пред журналисти. „Побъркала се е и така наречената обединена Европа, без съгласието на която, официален Киев едва ли би предприел такава стъпка“.

Официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин също коментира решението на Украйна да разшири пакета от антируски санкции. „Съветът на старейшините“ от най-авторитетни бездомници въведе дрескод за посещение на бунището“, написа той в Twitter.

По-рано бившият депутат от Върховната рада Василий Волга разказа в блога си, че Порошенко е започнал да се появява в състояние на алкохолно опиянение на публични мероприятия, което е доказателство за страха, който е обзел украинския президент.

„Той е страшно изплашен. По-рано не съм го виждал пиян толкова често, както можем да го видим днес. Мисля, че всяка негова поява пред публика в пияно състояние е пряко следствие от страха. Аз не съм психолог и не смятам да правя психологически портрет на президента. Просто понякога, след поредната му поява по телевизията, ми се струва, че съм видял най-нещастния и най-слабия човек на планетата“, пише още той.

„Днес той като главнокомандващ трябва да приема решения, които могат да унищожат цялата страна. Колко го е страх! И той лъже все повече от страх. С всеки изминал ден той все повече се превръща в малко човече. В съвсем малкия Петруша, който иска да избяга, да се скрие, но няма къде да избяга!

Не знам как може да се живее с всичко това. Пьотр Алексеевич, смили се над себе си. Подай оставка!“, резюмира Волга.