Александър Паунов: Позицията към Русия трябва да се промени

Председателят на Комунистическата партия на България Александър Паунов отбеляза какви са особеностите на XII-ия Национален събор на приятелите на Русия, който се проведе на язовир „Копринка“ на 5-и септември.

„За пореден път се събират русофилите и българи, които не само работили и учили в Русия, но които действително обичат „по-големия славянски брат”. Ние считаме, че всичко, което става в момента – опити на западни централи да разделят българския народ от корените на българо-руска дружба, никога няма да има успех. Русия е дълбоко в сърцата на всички българи“, каза Александър Паунов.

„Този събор се различава с напрегната международна обстановка. България се намира на едно стратегическо място на Балканите, на границата между Европа и Изтока. Ние сме между два огъня, които в момента горят. Единият е – Ислямска държава в Близкия изток, където убиват хора, разрушават паметници на културата,  а от другата страна –  фашистката хунта в Киев работи срещу Русия. Позицията на България, на нейните ръководители, свързана със санкциите, е една дълбоко неправилна позиция, защото Русия едва ли го усеща толкова силно, както нашата икономика, нашия туризъм, нашите хора, които изнасят хранителни стоки. Ние виждаме, че това трябва да се промени в най-скоро време, защото както Унгария, така и Чехия, имат съвсем друга позиция по отношение на Русия. Ние, България и Русия, сме дълбоко свързани и санкциите трябва, колкото може по-скоро, да бъдат прекратени, защото те повече вредят на Европа и България, отколкото на Русия“, добави още Паунов за rusofili.bg.