Александър Жилин: Изборите в Украйна проведоха САЩ

В навечерието на изборите за украински парламент един съветник каза на Обама в Овалния кабинет: „Сър, новият украински парламент ще е като зверилник, побеснял срещу Русия…“

Така и стана.

Новият Върховен Съвет на Украйна е изцяло проамерикански и русофобски. Това се очакваше, тъй като изборите се ръководеха от американски специалисти.

Точно по тяхно нареждане осъществяващите наказателната операция взеха под охрана (под конвой) всички избирателни участъци под формалния предлог да се избегнат провокации от страна на Федералната служба за сигурност. През това време в секциите безконтролно се разпореждаха хората на Наливайченко, които можеха да правят каквото им е угодно: да пълнят урните с предварително попълнени бюлетини, да подготвят вече „преброените“ бюлетини и протоколите към тях и т.н.
Обаче нещата не се развиха по план. От Киев дойде сензационна новина! Източник от Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи, че по данни на някои от „затворените наблюдатели“ в избирателните секции, Ляшко твърдо заема второ място, настигайки Порошенко. Това се оказа доста неочаквано за режисьорите. И тогава – внимание! – представител от посолството на САЩ, който през цялото време на изборите е в кабинета на председателя на избирателната комисия, дава заповед (цитирам източника в Киев): „Гласовете за Ляшко да се прехвърлят към Яценюк“. И се започва! В прав текст тази заповед се предава по телефоните на окръжните избирателни комисии!

Какви ли още промени ще настъпят в новия Върховен Съвет на Украйна, освен антируската истерия? За сметка на гласовете за Ляшко, Яценюк беше издигнат непосредствено след Порошенко, а силата му в парламента беше значително увеличена, като бе „подпряна“ от бъдеща коалиция с непримиримото фашистко крило: Ляшко, Тягнибок, Садовий и перманентно съпътстващата ги Тимошенко.

В лицето на Яценюк Порошенко си спечели не просто конкурент, а враг. Това е американска запазена марка: да се създаде конкурентна среда в окупационната власт, където всеки да е срещу всеки. Така са устроени всички проамерикански окупационни режими във всички окупирани страни. Стратегически изборите бяха спечелени от САЩ. Затова и няма да има мир!

Тактически изборите спечелиха трима олигарси: Порошенко, Коломойски и Льовочкин, които финансираха пътя на своите плебеи към парламента. Поради тази причина ще има по-нататъшен спад на жизнения стандарт на народа. 
Александър Жилин – ръководител на Центъра за изучаване на обществените приложни проблеми (Москва), специално за ИА REGNUM.