Аксьонов за доставките на газ от Крим в Украйна: На жителите на Геническ „не им е провървяло със страната“

На жителите на Геническ в Херсонска област на Украйна „не им е провървяло със страната“. Така ръководителят на Крим Сергей  Аксьонов коментира пред журналисти началото на доставките на руски газ от полуострова на юг в съседната страна, предаде ТАСС.

„Жителите и правителството на Украйна – това са абсолютно различни хора. И ние сме готови да подкрепим населението на Украйна в труден период, – заяви той. – Те не са ни чужди, независимо от националността. Те също искат да живеят в нормална успешна страна. За съжаление, не им върви, както не ни вървеше на нас преди. Но ние смятаме, че независимо от отношенията между правителствата на Украйна и нашето ръководство, украинските граждани не трябва да страдат“.

Аксьонов припомни, че газ е доставян от Крим в Южна Украйна и през миналата година. „Тогава бяха доставени близо 330 хил. кубически метра газ на Геническ, – уточни той. – През тази година е по същия начин, когато при нас постъпи молба да помогнем на съседите ни в труден период, аз доложих на ръководството на страната ни. Президентът прие решение доставките да бъдат възобновени“.

Аксьонов съобщи, че в Геническ вече са доставени около 14 хил. кубически метра газ.