Агитират украинците да служат в НАТО с реклами по сметките за вода

Жителите на Украйна получиха нови, по-високи сметки за топла вода с необичайна реклама, пише „Вести“ в статия, цитирана от Руски дневник в понеделник (15 август). На бележките има призив към гражданите да се запишат да служат в миротворческите контингенти на НАТО в чужбина, придружен с обещание за висока заплата и социални придобивки.

Според рекламата наемниците ще получават от 7 до 12 000 гривни. Ще се възползват от осигурено здравно обслужване, отстъпки, безплатно образование и стая в общежитие.

„Има възможност и за включване в миротворчески контингенти на НАТО в чужбина. Заплата – 1000-1200 евро“, се посочва в обявата на обратната страна на сметката, която масово се разпространява в Киев. За обратна връзка е посочен номер на гореща линия, която, както поясняват журналистите от „Вести“, не работи.

От Киевския градски военен комисариат уверяват, че рекламата на сметките била планирана отдавна, но заради забавяния в столичната администрация публикуването ѝ закъсняло с няколко месеца.

Неофициално обаче от министерството на отбраната уточняват, че в самото начало броят на хората, желаещи да станат наемници в структурите на НАТО, е бил по-голям. Поради по-ниския им брой в момента обаче се налага да се прибягва към по-нетрадиционни методи за агитация.