Авторка от българо-сирийски произход дебютира с роман за войната в Сирия

Авторка от българо-сирийски произход дебютира с роман за войната в Сирия

Публикувано от:

През месец декември 2015г. на българския книжен пазар предстои да се появи дебютният роман на Даян Хасан Шаер – „Има ли места в Рая?”. Даян е авторка с българо-сирийски произход, която ще разкаже на читателите за невъзможното, а именно за любов по време на една война. Идеята за книгата идва от впечатленията й по време на живота й в Сирия.

Даян Шаер признава, че се чувства като мост, свързващ два народа и в същото време преживява проблемите на двете общества. В своя роман тя разказва за кошмара, на който са подложени бягащите от войната. Но въпреки всичко, ужасът на войната не може да сломи любовта, която изпитват героите. Според Радослав Гизгинджиев, редактор на книгата: “Когато пясъчните и уханни ветрове на Сирия започнат да изпепеляват животи. Когато буквите на мечтаните любовни писма започнат да кървят. Тогава, за да имаш сили да поемеш дъх, трябва да изпиташ любов.”

Романът се появява не само в момент, в който е нужен на всички хора, бягащи от войната, а и за всички, които трябва да отворят сърцата и домовете си.

„Има ли места в Рая?” е книга за историите, които ни променят завинаги. Между страниците се отваря свят, който ще те накара за ожаднееш за живот. Приказка за безсмъртните мечти и заличените животи. За смелостта на младо момиче и силата на духа, който идва при нас в най-трудните ни моменти. За горещината на лятото и тази на любовта, която гори вътре в нас. И за небето…Това към което гледаме, когато имаме нужда от Надежда. Но от тези небеса не падат звезди, а бомби. И не сбъдват желания, а взимат животи. Любовта и войната застават лице в лице и жадно се гледат в очите. После изгарят в страстна целувка и остават отломките на ненужните ти парчета. Остава само сърцето, което жадно тупти за любов. Това е история за живота, който не дава втори шанс. Ти сам си го вземаш.