Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили

Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили

Публикувано от:

Австрийските въоръжени сили са готови за сътрудничество с Русия, въпреки препоръките на другите световни държави, заяви началникът на Генералния щаб на Австрия генерал-лейтенант Отмар Коменда на среща с руския си колега генерал Валерий Герасимов, предаде телевизия „Звезда“.

Коменда благодарил на началника на руския Генщаб за поканата  и подчертал, че една от причините за посещението му в Москва е нежеланието да се подчинява на диктата на редица страни.

„Не смятам да следвам указания и да се подчинявам на нечии заповеди за това с кого да общувам и с кого не. Именно затова исках да ви посетя“, казал австрийският генерал.

Той отбелязал, че Австрия следи глобалните промени в света. „Само заедно можем да разрешим създалите се проблеми. И Русия за Австрия е много по-близка, отколкото другите големи държави в нашия свят. По този начин, ние сме готови в рамките на възможностите ни да работим заедно там, където това има смисъл“, подчертал Коменда.

Австрийският генерал съобщил, че го интересува личната оценка на началника на руския Генерален щаб за ситуацията в Близкия и Средния изток.

Коменда припомнил още, че Австрия и Русия имат дълга история на взаимоотношенията и поканил руския си колега да извърши ответна визита.