Обръщение на Посланик Елеонора Митрофанова

Обръщение на Посланик Елеонора Митрофанова

Публикувано от:

Скъпи приятели!

                                                                                           Добре дошли на официалния  сайт на   Посолството на Руската Федерация в Република България.

От древни времена нашите страни са тясно свързани с духовни и културни ценности, летописите са преплетени с обща историческа нишка, а народите на Русия и България са неразривно обединени от особена емоционална близост. Дружбата между руснаци и българи е закрепена от просветителната дейност на Кирил и Методий и техните ученици, подвига на руските войници и българските опълченци на Шипка и край Плевен, героизма на съветските войници и българските антифашисти .през Втората световна война , ползотворното мирно строителство в следвоенния период.

На съвременния етап от развитието на диалога между Русия и България ни предстои още много работа. Убедена съм, че, опирайки се на солидния фундамент на руско-българските отношения, ние заедно ще успеем да разгърнем многостранния потенциал на двустранното сътрудничество.

На нашата страница ще намерите актуални материали за взаимодействието между Русия и България, актуална информация по консулски въпроси за нашите съотечественици и българските граждани, връзки към социалните мрежи на Посолството и други източници, които ще ви помогнат по-добре да се запознаете с моята страна .

Желая ви много здраве, благополучие и успех във всичките ви начинания!

Искрено Ваша,

Посланик на Русия в България Е. В. Митрофанова