Приветствие на Владимир Путин към участниците във Втория конгрес на Международното движение на русофилите

Движението на русофилите има значителен принос в борбата срещу опитите на колективния Запад да изолира Русия, съдейства за разпространението на обективна информация за страната зад граница, отбелязва руският Президент Владимир Путин в приветствието си към участниците и гостите на Втория конгрес на Международното движение на русофилите, съобщава ТАСС.

„Русофилското движение има значителен принос в противодействието на опитите на колективния Запад да постигне международна изолация на Русия, спомага за разпространението на обективна и достоверна информация за страната ни в чужбина, разобличава антируски измислици и пропагандни митове“, – казва руският лидер.

Той отбелязва, че дейността на Движението способства за запазването и укрепването на добрите традиции на приятелство и взаимно уважение, които свързват руснаците с другите нации, единството на руския свят, популяризирането на постиженията на руската национална култура и разширяването на нейното хуманитарно присъствие на световната сцена.

Путин подчертава, че настоящият форум е събрал стотици делегати от повече от 130 страни от всички континенти. „Такъв представителен състав на участниците нагледно свидетелства, че международното обществено движение на русофилите уверено се развива и укрепва, печелейки нови привърженици“, – казва държавният глава.

„Уверен съм, че по време на конгреса ще проведете конструктивни, съдържателни дискусии и ще начертаете нови перспективни съвместни инициативи и проекти“, добавя Президентът, обръщайки се към участниците във форума.

Вторият конгрес на Международното движение на русофилите започна във вторник. Той събра над 350 представители от 130 страни.

https://mir2023.site/2024/02/27/prezident-rossii-vladimir-putin-napravil-privetstvie-uchastnikam-vtorogo-kongressa-mezhdunarodnogo-dvizheniya-rusofilov/