Поздравленията са забранени!

Ей, да не си и помисляте да честитите националния празник на Русия, дори и да имате колеги или приятели! Правителството забранява! Така решили в ЕС!

Човекът на Сорос Николай Денков забрани на университетите да честитят празника на Русия, съобщи big5.bg.

МОН по настояване на МВнР е забранило на университетите да се включват в официални събития, организирани от Русия и Беларус, както и да изпращат поздравителни писма по случай празника на Руската федерация на 12 юни, съобщават от медията.

Това се вижда и от приложеното официално писмо на МОН, оглавявано от академик Николай Денков, но подписано от зам.-министър проф. Генка Петрова, до председателя на Съвета на ректорите проф. Анастас Герджиков, който е все още на този пост до провеждането на нов конкурс.

В писмото си МОН се мотивират с „постигната на ниво ЕС договореност за неучастие на държавите членки в събития, организирани от Русия и Беларус по повод предстоящия празник на Руската федерация на 12 юни 2022 г.“

Те заявяват, че са получили идентично писмо от Министерството на външните работи, което пък е оглавявано от Теодора Генчовска от квотата на ИТН.

От Министерството на образованието и науката молят Герджиков за „любезното му съдействие информацията да се разпространи до всички висши училища в Република България“. И предварително му благодарят.

Което означава, че ректорите и преподавателите на родните университети нямат право дори да поздравят колегите си от Русия за националния им празник… И независимо, че имат лични контакти и дори приятелства с много от тях, както обикновено става в научните среди по света, коментират от медията.

Оказа се, че писма в подобен дух са получили и други институции.

По-късно председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира във Фейсбук: „Не знаех, че на 12 юни е националният празник на Русия, но от Министерството на външите работи на България разбрах. Разбрах го от специално писмо до всички институции в страната, в което изрично се напомня техни представители да не ходят на официални мероприятия на руското посолство:). Доколкото ми е известно, по времето на комунизма е било същото, само че това поведение е било към американското посолство. Жалки и срамни родни марионетки….“

Прилагаме снимките, публикувани от Костадинов:

 

А от нас искаме да кажем, че всичко това се превръща във все по-голям абсурд.

Нещо противоестествено и уродливо! Клиника!

Автор:

http://efir.info/2022/06/08/

error: Съдържанието ни е авторско!