Николай Малинов се срещна с Константин Косачов

Председателят на Национално Движение Русофили Николай Малинов се срещна със заместник-председателя на Съвета на федерацията на РФ Константин Косачов.

Двамата обсъдиха състоянието на българо-руските отношения и перспективите за по-нататъшното им развитие в контекста на предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори на 14 ноември, в които участва партията на Николай Малинов „Русофили за възраждане на Отечеството ”.

Беше отбелязана необходимостта от подобряване на климата в отношенията между двете страни, на което би помогнало увеличаването на сътрудничество между Русия и България в културната и хуманитарната сфера, развитието на връзките и взаимоотношенията между гражданските общества.

Константин Косачев изрази подкрепа за дейността на Национално Движение Русофили, което въпреки изкуствено създаваните пред него пречки, продължава активно да работи за разширяване изучаването на руския език и култура, да съхранява руското историческо наследство в България.

„Русия високо оценява големия принос на българските русофили за развитието на междукултурния и междуобществен диалог между Русия и България“, отбеляза сенаторът.