Николай Малинов в Москва: „ И Изток и Запад“ – това е бъдещето

Председателят на НД „Русофили“ и Председател на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов, който е на посещение в Москва от 6-ти до 12-ти февруари, проведе редица срещи с представители на политически и обществени среди. Сред тях се откроява срещата с Ана Кузнецова, зам.-председател на Държавната Дума на Руската федерация и зам.-секретар на Генералния съвет на партия „Единна Русия“. В срещата взе участие и Алексей Чепа, зам.-председател на Комисията по международна дейност към Парламента на Руската федерация.

В разговора, продължил повече от три часа, бяха обсъждани въпроси за възможното днес сътрудничество между България и Русия в културната и хуманитарната област.

Домакините приветстваха предложението на Николай Малинов да се организират редица събития в подкрепа на мира и сътрудничеството между Изтока и Запада под наслов „Русофили за Мир“ и „Православие за мир“.

„Организирането на конференции и срещи на политици, общественици и представители на деловите среди с цел разпространение на идеите за мирно сътрудничество между народите и разрешаване на конфликтите с мирни средства е ключ към развитието на съвременния свят“, заяви г-жа Ана Кузнецова. Николай Малинов аргументира тезата, отстоявана и от двете русофилски организации, че „изборът за бъдещото развитие на Европа не е „Изток или Запад“, а „Изток и Запад“.

С единодушно съгласие беше приета позицията, изразена от Алексей Чепа, че „постзападният свят, в който навлиза човечеството, е свят на многовекторно и многополюсно развитие на планетата, без наличие в него на един доминиращ център“.

В рамките на визата се проведе и разговор със Сергей Бабурин, Председател на УС на Световния фонд за Мир и Председател на Съвета на световните славянски комитети. На срещата бяха обсъдени съвместни събития, които Световният фонд за мир и Съветът на славянските комитети планират да проведат съвместно с Национално Движение „Русофили“ и ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“.