Николай Малинов: Не одобрявам вдигнатия юмрук и разделението на българите на талибани и мутри

Кандидатът за президент добави, че някои действия на сегашния държавен глава са недопустими

„Недопустимо е за един държавен глава да вдига юмрук и да води до разделение на обществото на мутри и талибани“. Това каза в „Лице в лице“ Николай Малинов, чийто процес за шпионаж в полза на Русия тръгна, а той се кандидатира за президент.

„Не одобрявам вдигнатият юмрук и определянето на най-голямата политическа сила в онзи момент като мутри, защото това прави едно разделение на обществото на мутри и талибани и ни връща в 90-те години на разделение на сини и на червени“, добави поддържалия някога Румен Радев Малинов.

Той не отрече, че някои от нещата, които прави президента за него са правилни, но някои външнополитически позиция не одобрява.

„Не мога да одобря поведението му по триморието, защото това е военен бенд срещу Русия, позицията по кримската платформа не одобрява, това противопоставя също страната ни срещу Русия, а това не е наш конфликт“, каза още Малинов, който е и председател на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“.

Според него Европа може да изгради своята система за сигурност с добри отношения с Русия.

„Независимо какво ще се случи с мен ще правя това, което правя. В интерес на България. Ние сме в състояние на хибридна война и искаме да положим усилия да не минава горещата фаза през България“, каза още Малинов.

Вижте целия разговор във видеото.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/nikolaj-malinov-ne-odobrjavam-vdignatija-jumruk-i-razdelenieto-na-balgarite-na-talibani-i-mutri.html