Николай Малинов: „Нека широко да отворим сърцата си за Русия!“

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

по случай националния празник на България 3 март

от Николай Малинов, председател на НД „Русофили”

Скъпи съмишленици,

Скъпи братя и сестри,

Днес отново коленичим пред свещената за нас дата – 3 март! Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще!

Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас.

Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна.

Скъпи съмишленици,

Скъпи братя и сестри,

Преди 19 години патриарсите на нашето движение с гордост го назоваха „Русофили”. Днес на 3 март 2022 г. да си Русофил в България означава да помниш, да знаеш и да разбираш, че човек, който за освобождението на България от турско робство не е благодарен на руския народ, не е достоен да носи името Българин.

Убедени сме, че няма сила, която е способна да раздели и да всее вражда между българския и руския народ! Убедени сме, че няма сила, която може да изтръгне от сърцата на мнозинството от българите цивилизационния избор, направен още през 9-ти век от княз Борис Първи!

Бъдете здрави, скъпи мои съмишленици; бъдете силни; пазете в най-съкровеното кътче на душите си русофилската идея!

Да коленичим пред всички, които изписаха с кръвта си 3 МАРТ!

Честит празник!