Историята на един разузнавач

Излезе на български език последната книга на генерал Леонид Петрович Решетников „В сенките и на светло. Жизненият път на един разузнавач“.

За мен това не е просто книга, това е книгата на най-големия Българофил на нашето време. Една книга-изповед на човека и приятеля, който въпреки предателствата и трудностите, упорито бомбардиращи нашето ежедневие, остава верен на България и Русия, верен на каузата нашите народи да бъдат заедно в добро и зло по пътя на общата ни мисия да бъдат трансмисия между Изтока и Запада. Без такава трансмисия двата полюса – Изтокът и Западът, са на път да разрушат всички мостове помежду си и да се унищожат взаимно.

Препоръчвам на всички, и на русофилите, и на русофобите в България, да се запознаят с изповедта на съвременния граф Игнатиев, както справедливо е назован генерал Решетников от нашия общ приятел професор Станислав Станилов.

Щастлив съм, че познавам Русия през очите и душата на Леонид, убеден съм , че след прочитането на разказа за живота, написан от самия автор, много от вас ще намерят и преосмислят част от себе си, ще си отговорят на въпроса, защо днес Русия постъпва така, а не иначе. Това, което на пръв поглед прави днес Русия, е непонятно за много наши съвременници, особено за евроатлантиците. Убеден съм, че след прочитането на книгата много от случващото се днес ще стане разбираемо за широката публика.

С увереност мога да кажа, че обичта на автора към древните, съвременните и надявам се да бъдем достойни да има и бъдещи България и Русия, минава през решителните, ясните и категорични позиции, които всички ние заемаме и глаголим днес. Именно така изразява тезите си и позицията си авторът в тази книга – ясно, смело и категорично.

В началото беше словото, се казва в нашата свещена книга Библията. Думите на генерал Решетников отекват като ехо в забуления от многословие съвременен информационен фон. Със своето слово авторът глаголи истина, без която много от съвременните събития и процеси остават неразбрани. Пожелавам на книгата успех и попътен вятър.

Моето скромно мнение е, че книгата „В сенките и на светло. Жизненият път на един разузнавач” с автор Леонид Петрович Решетников е предназначена за тези, които търсят правдата в забуления от мъгла съвременен многословен, но вече състоял се многополюсен свят.

Автор: Николай Малинов