Исторически момент: Първият конгрес на Международното движение на русофилите се откри в Москва

14 март в Московския държавен музей на «Александър Сергеевич Пушкин се провежда конгрес на Международното движение на русофилите (МДР),
На събитието присъстват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, ръководителят на Българско национално движение «Русофили» Николай Малинов, зам.-председателят на Световния руски народен съвет, председателят на дружество «Царьград» Константин Малофеев, актьорът и режисьор, специален представител на Русия МВнР за хуманитарни отношения със САЩ и Япония Стивън Сегал, общественици от около 40 страни по света.

Днес, в контекста на антируския санкционен натиск и русофобската пропагандна кампания на Запада, опитите за „отмяна“ на Русия и руската култура, в света нараства броят на онези, които не крият симпатии към страната ни. За много от тях Русия се превръща в истински „спасителен ковчег“, център на международно движение за справедлив световен ред, основан на многополярност и уважение към традиционните ценности на страните и народите. Свят, в който децата имат баща и майка, а не „родители № 1 и № 2“, където бракът е съюз на мъж и жена, а вярата в Бог и етнокултурната идентичност не са нещо, което трябва да бъде позорно скрит.

Исторически момент! Днес се ражда международно движение Русофили. Като противовес на русофобията в Европа, която сеят САЩ.

Не можем да не отбележим колосалния принос на нашия скромен и дълбок Николай Малинов, който заради любовта към братска Русия беше обявен за агент на Кремъл. Всички помните това- дела, обвинения в шпионаж и държавна измяна. Тогава цяла България скочи и каза «Аз обичам Русия- Аз съм агент на Кремъл» в подкрепа на Николай Малинов. 
Днес, Николай Малинов е в Москва на откриването на това знаменателно събитие. Движение Русофили става международно. И това влиза в историята.

Страната ни високо цени твърдата решителност на тези, които се противопоставят на русофобията и се стремят да развиват диалог и взаимноизгодно сътрудничество с нашата страна. Това отбеляза Президентът на Русия Владимир Путин в приветствието си към участниците и гостите на първия конгрес на Международното движение на Русофилите. Учредителният конгрес се откри днес в Москва. На събитието присъстваха представители на повече от 40 държави, включително САЩ и много европейски страни.

Традициите на дружба и взаимно уважение, които свързват другите народи с нашия, според думите на президента на Русия са били запазени дори в най-резките преломи в историята.
Те са актуални и сега, въпреки антируската истерия, която се нагнетява на Запад. За същото говори и външният министър на Русия Сергей Лавров. Ръководителят на външното министерство взе участие в работата на конгреса.

Вижте, сега в период на ожесточена хибридна война ние не принуждаваме никого да заема една или друга позиция. Страните от глобалния Юг, мнозинството в света, са в състояние да направят свои собствени заключения. Всички сме възрастни, нека не се опитваме да гледаме на никого с пренебрежение, както правят нашите западни колеги, като публично изискват от всички, включително от страните, представляващи най-древните велики цивилизации, да изпълняват техните заповеди. ( това за най-древните цивилизации е препратка към нашата България- бел.ред)
Това е разликата с това, в което сега се превръща западната цивилизация, която е обсебена от своето величие, своята изключителност и която наистина сега се бори не на живот, а на смърт, за да запази или да се опита да запази господствотона световна арена», каза Сергей Лавров.

Пример за такъв недружелюбен подход според думите на Лавров е насърчаването на инфраструктурата на НАТО в азиатския регион, както и създаването на блокови структури като съюза на Австралия, Великобритания и САЩ. И това, както отбеляза Сергей Лавров, може да се разглежда само като заявка за конфронтация за много години напред.

Пред очите ни Руският мир се възражда! Русофили стават международно движение.България отваря път към обединение за да победим русофобията

Това действително е съдбоносна крачка. Движение Русофили става международно. Именно в такъв отговорен момент за човечеството ни. Въпреки сложната геополитическа обстановка, провокациите и натискът на колективния Запад, България, като люлка на европейската цивилизация повежда по нов път и става участник във възраждането и обединението на руския свят. Президентът на Русия отправи приветствие, а това значи много. Значи, че сме заедно.
Представители на повече от 40 страни, включително от САЩ и ЕС, са в Москва на учредителния конгрес (конгрес) на Международното движение на русофилите, „Дори в западните страни днес има много хора, които не се страхуват да нарекат себе си „русофили“. Тези, които искрено обичат страната ни, нейната история и култура, които са солидарни с Русия в нейната борба за справедлив многополюсен световен ред, основан на уважение към традиционните ценности на страните и на техните народи. Именно тези хора са тук в Москва на 14 март на конгреса на Международното движение на русофилите (МДР). Това е учредително събрание», МДР има за цел да консолидира хора с различни религии и политически убеждения, които «са обединени от симпатия към Русия, интерес към руската култура и руския език».

Западът със сигурност ще разгърне широка кампания за дискредитиране на привържениците на русофилството и във всичко ще види прословутите происки на Москва ( ръката на Кремъл както обичат да казват на Запад). Това заяви във вторник руският външен министър Сергей Лавров при откриването на учредителния конгрес на Международното движение на русофилите.

„Със сигурност, както при последните събития в Молдова, в Грузия, [на Запад] ще се каже, че това отново са машинации на Москва, това е интрига, която има за цел да привлече хората на тяхна страна с обещания, подкупи. Аз всичко това, не че не го изключвам, сигурен съм, че ще се води такава кампания срещу нашето движение“, каза той.

Външният министър подчерта колко е важно „да останем честни, отдадени на най-добрите международни традиции на приятелство между народите“
„Днес това не са празни думи – добави той – И може би не са били празни, когато Съветският съюз издигаше такива лозунги, но днес, повече от всякога, човешкото отношение към хората на цялата планета става все по-актуално, днес , повече от всякога, необходимостта да се противопоставим на диктатурата във всичките й проявления.

Сергей Лавров заяви, че Москва наблюдава как все повече и повече европейски страни са обхванат от нацизма.

„Виждаме не само неонацизъм, виждаме директен нацизъм, който обхваща все повече и повече европейски страни. Виждаме как пред очите ни се руши историята, рушат се свети паметници“, подчерта министърът.

Чуйте и вижте в приложеното видео.

https://dzen.ru/video/watch/6410401da9fcde793b7e7181?share_to=link

Международно движение Русофили днес се превръща в силата на любов, която ще победи русофобията.

Източник:

https://zapisnanews.info/2023/03/14/pred-ochite-ni-ruskiyat-mir-se-vzrazhda-rusofili-stavat-mezhdunarodno-dvizhenie-bolgariya-otvarya-pt-km-obedinenie-za-da-pobedim-rusofobiyata/