Денят на Победата в Австралия

По случай 78-годишнината от Победата над фашизма на 7 май в Австралия се организира автопоход и отбелязване на Победата пред Консулството на Русия.

Един от организаторите и Семен Бойков – атаман на забайкалските казаци. В момента той се намира в консулството на Русия в Австралия, тъй като има опасност да бъде арестуван заради позицията, която заема по отношение на СВО в Украйна.

Семьон Бойков е потомък на руски емигранти, но няма руско гражданство. Роден е в Сидни в семейството на руски православен свещеник. Неговите прадеди са родени в Руската империя и са емигрирали през 1919 г.

Дълги години той издава в-к „Русский рубеж“. Но когато започват ковид ограниченията, австралийският народ се нуждае от защита от целия безпредел, който настъпва, и той започва да защитава интересите на австралийските граждани. Става популярен в ютуб и социалните мрежи. Полицията започва да го преследва, но по този начин само го прави още по-известен.

Когато започва СВО, той продължава своята дейност, но вече в подкрепа на Русия. Той изразява подкрепата си за Русия от 2014 година, след референдума в Крим. Организира митинги в подкрепа на Крим и др. Все повече австралийци, аборигени се включват в тях. По неговите думи, СВО е борба между доброто и злото. Доброто и правдата са на страната на Русия.

Семьон Бойков решава да подкрепи Международното движение на русофилите, защото в Австралия има плодородна почва за работа. На митингите там не излизат руснаци, а чужденци и е много важно, как се работи с тях. Ако в повечето държави ръководителите на МДР трябва да създават всичко от нулата, то в Австралия не е така. Австралийското население все повече и повече се обръща с лице към Русия.

За съжаление, в австралийските медии фактите са абсолютно изопачени. Всички, които имат добро отношение към Русия, медиите ги обрусуват негативно.

Преди няколко дни украинският посланик в Австралия обвини Семен Бойков, че е агент на руското разузнаване и заяви, че той работи много добре и професионално. Това г-н Бойков го приема с усмивка и като положителна оценка за дейността му.