В столицата на Кипър стотици жители излязоха на шествие в защита на традиционното семейство

На 8 юли 2023 г. в центъра на столицата на Кипър Никозия се проведе митинг-шествие   в защита на традиционните семейни ценности. Той беше организиран от партия „Активни граждани“, с подкрепата на Координационния съвет на руските сънародници в Кипър.

Акцията се състоя в Деня на семейството, любовта и верността. Протестиращите носеха знамената на Кипър, Гърция, Русия, както и знамена с трицветната емблема на традиционното семейство „Татко, мама, аз съм щастливо семейство“, което се превърна в символ на обединението на кипърските граждани в защита от западните посегателства върху правата на семейството и децата. Хората скандираха: „Долу ръцете от нашите деца и образованието!“

Православните обединени протестиращи се обявиха против задължителното цялостно сексуално образование, от предучилищна възраст до гимназия, частни и държавни училища. Парламентът и президентът на страната одобриха този документ, следвайки препоръките на ЕС. Законът не взема предвид религиозните или други убеждения и мнения на родителите.

„Русия е първата в света, която като държава се бори за запазването на традиционните ценности, основани на доминиращата религия в страната – православната. Русия защити правото на семейството със закон, тя е единствената страна, която се бори срещу сатанизма, за възможността да имат тези права  всички страни по света. Това каза от трибуната Владимир Горин, представител на Младежкия клуб на руските сънародници в Кипър.

„Ние не искаме и няма да позволим унищожаване на невинните детски души в името на едно неприемливо, чуждо и далеч от кипърското морално възпитание, уж криещо се зад защитата на децата от сексуален тормоз“, каза кипърският общественик, представител и член на Координационния съвет на Международното движение на русофилите Микис Филаниотис.

Тяхната реч беше многократно прекъсвана от аплодисменти и възгласи на подкрепа.

Източник:

В столице Кипра сотни жителей вышли на марш в защиту традиционной семьи

error: Съдържанието ни е авторско!