В Москва започна Вторият конгрес на Международното движение на русофилите

Днес, 27 февруари 2024 г., в Москва започна Вторият конгрес на Международното движение на русофилите, на който се събраха над 350 представители от 130 страни по света – Азия, Европа, Африка, Латинска и Северна Америка, съобщава сайтът на движението.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се обърна към участниците в конгреса с приветствено слово.

На конгреса ще присъстват официалният представител на МВнР Мария Захарова, философът Александър Дугин и много други авторитетни и значими личности от цял свят.

На форума ще бъдат обсъдени проблемите на многополюсния световен ред, диалога между културите и цивилизациите, защитата на традиционните ценности, противопоставянето на западната хегемония, отмяната на културата и упорито насърчаваното разрушаване на семейната институция.

Дневният ред на II конгрес включва следните основни мероприятия:

  1. Отчет за работата на МДР в периода след Учредителния конгрес.

Важен етап, който дава възможност за обобщаване и оценка на работата, извършена от организацията от нейното създаване. Този доклад ще формира основата за по-нататъшни дискусии и стратегически решения..

  1. Приемане на Устава на МДР.

Ключов документ, който ще определи основните принципи и норми, върху които се гради Международното движение на русофилите. Приемането на Устава ще гарантира яснота и стабилност в дейността на организацията.

  1. Приемане на Програмните разпоредби на МДР.

Важна стъпка – утвърждаване на програмните разпоредби, които ще формулират стратегическите цели и задачи на МДР. Този документ ще ръководи бъдещи инициативи и проекти.

  1. Избор на ръководни органи на МДР.

Събитие, на което участниците в конгреса ще решат кой ще води организацията напред. Изборът на ръководни органи ще определи хода и посоката на развитие на Международното движение на русофилите през следващия период.

Тези точки от дневния ред са крайъгълните камъни на бъдещото развитие на МДР и тяхното обсъждане и вземане на решения са важни за укрепването и развитието на организацията.

От 10.00 до 12.30 часа са поканени високопоставени гости. От 12:30 до 13:00 часа – пресконференция с модератор Тим Кърби, делегат от САЩ, известен журналист и радио и телевизионен водещ.

След обяд, от 13:30 до 16:00 часа, участниците в конгреса ще се разпределят по секции:

  1. Информационно-хибридна война – под ръководството на модератори: Директорът на Департамента за информация и печат на Министерството на външните работи на Руската федерация, Официалният представител на руското Министерство на външните работи Мария Захарова и Председателят на Международното движение на русофилите Николай Малинов.
  2. Традиционни ценности – Модераторите Фабрис Сорлин от Франция и Сулейман Анта Ндиайе от Сенегал, заместник-председатели на МДР, ще представят своите виждания по тази тема.
  3. Репатриране на сънародници – Модератор Валдемар Герт от Германия, заместник-председател, ще ангажира участниците в дискусия по този важен аспект на международните отношения.

Припомняме, че Учредителният конгрес на движението, на който присъстваха 42 делегати от 77 държави, се проведе на 14 март 2023 г. За кратък период от време Движението успя да обедини хора от всички континенти, които не се страхуват да говорят за необходимостта от създаване на многополюсен свят, основан на взаимно уважение.

https://mir2023.site/2024/02/27/v-moskve-nachal-rabotu-vtoroj-kongress-mezhdunarodnogo-dvizheniya-rusofilov-2/