WP: ЦРУ и турското разузнаване създадоха таен координационен център на границата със Сирия

WP: ЦРУ и турското разузнаване създадоха таен координационен център на границата със Сирия

Публикувано от:

Турция и САЩ са задълбочили сътрудничеството си в разузнаването и на границата със Сирия работи съвместен координационен център на ЦРУ и турската Национална разузнавателна организация (MIT) , пише в. Washington Post, цитиран от РИА Новости.

„ЦРУ и турският му партньор – Националната разузнавателна организация (MIT) управляват таен координационен център в близост до границата със Сирия“, пише изданието, като отбелязва сътрудничеството на турските власти с „ЦРУ и другите американски разузнавателни служби“.

Източници на Washington Post съобщават, че „сътрудничеството между ЦРУ и Националната разузнавателна организация излиза извън рамките на работата по чуждите терористи“. В частност, събеседниците на изданието отбелязват, че ЦРУ изпраща от авиобазата „Инджирлик“ безпилотни летателни апарати за разузнаване на територията на Сирия.

По-рано командващият европейското командване на САЩ (EUCOM) и командващ силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че отношенията между САЩ и Турция във военната сфера остават „много здрави“, въпреки напрежението в ситуацията около Сирия.