Svobodne noviny: САЩ превръщат икономическата война в реална

Svobodne noviny: САЩ превръщат икономическата война в реална

Публикувано от:

Чешкото издание Svobodne noviny публикува статия със заглавие „Третата световна война вече започна”. А ето и пълния текст на публикацията:

Макар и много хора да не го признават, войната вече е на път да започне. Но защо се случва това и има ли някакъв начин да се спре? Създавайки БРИКС (икономическото обединение между Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР), Изтокът обяви война на долара. По този начин, на първо място, той обяви икономическа война на Америка, която за съжаление, няма никакви шансове да победи в чиста борба. Затова тя бе принудена да превърне икономическата война в реална.

Тук се крие отговорът на въпроса, защо Путин още не е превзел Източна Украйна. Просто неговата позиция е диаметрално противоположна на тази, която медиите постоянно му приписват. Те, както и преди, продължават да ни плашат с това, че Русия, начело с Путин, иска да се разширява посредством окупация. Но истината се състои в точно обратното, а именно, че Америка иска да окупира Европа и да започне война с Русия. Путин, напротив, иска да запази мира и да води война единствено по икономически път, с икономически средства, тъй като в нея той е явен победител без сериозни загуби за страната си.

Битката с долара означава икономическо унищожаване не само на Америка, но и на цялата тази сбирщина от „владетели на света”, които управляват долара. Така че противниците в икономическата война са БРИКС и Билдербергския клуб. И ако на Америка успее да изправи един срещу друг Русия и Европа и да ги доведе до война, то тя ще получи шанс частично да подрине руската икономика. По този начин самата група БРИКС би била сериозно отслабена, а най-голямата заплаха за Щатите би останал Китай.

Украйна е огнището на този конфликт и Америка не може да допусне ситуацията да се разреши единствено чрез преговори и възможната федерализация на страната. Напротив, САЩ търсят средства за провокация, а впоследствие и причина за военен конфликт с Русия. Вероятно, ако боевете в Донецк приключат, може да се очаква, киевското правителство да получи заповед да се насочи към Крим. Някой би казал, че това е вярно, понеже Русия е анексирала тази територия. Друг би казал, че това са глупости, тъй като за жалката украинска армия това би било истинско самоубийство. Но нито едното, нито другото са верни. Работата е там, че на Путин не му остана нищо друго, освен да използва военна сила. И именно в това се крие причината за възможното привличане на чужди войски в помощ на Украйна.

Най-сериозната стъпка за регулиране на ситуацията би било пробуждането на Европа, която след наложените санкции е затънала в проблеми. Всъщност необходими са свободен Майдан и ново неамериканско правителство.

Но ако Европа подкрепя Порошенко и компания, то Украйна ще преживее абсолютен колапс, придружен с масово разделяне на недоволното население, а Европа ще бъде участник в конфликта, в който си позволи да се намеси.

Оригинална статия:   http://svobodnenoviny.eu/3-svetova-valka-uz-probiha/