Lada показа електрическа Vesta

Lada показа електрическа Vesta

Публикувано от:

Най-големият руски производител АвтоВАЗ показа прототип на седана Lada Vesta, оборудван с електрически силов агрегат. За презентацията на автомобила бе избрано доста странно събитие – фестивал за авторска песен, а снимки бяха публикувани в профила във Facebook на маркетинговия директор на компанията Александър Бредихин, който разкри и подробности за машината.

Седанът е оборудван с електромотор с мощност 82 к.с. (60 кВт) и акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет 25 кВт/ч. Това позволява на Vesta EV да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 15,5 секунди и да развива максимална скорост от 140 км/ч.

Lada показа Vesta на ток
С едно зареждане автомобилът преминава между 150 и 170 км в зависимост от условията на придвижване. Батериите са разположени под задните седалки на машината, която разполага и със специално преработена спирачна система. Тя е допълнена със система за рекуперация на енергията, която зарежда батериите.
Lada показа Vesta на ток
Засега от АвтоВАЗ не съобщават дали се предвижда тази версия на модела да се появи в масово производство. По-рано от компанията признаха, че това е възможно, ако има търсене на подобен автомобил. Преди Vesta EV руснаците показаха и прототип на седана, задвижван с бензин и метан, който с едно зареждане на резервоарите има пробег от 1000 км.