DWN: новото правителство е показател за  тоталната разпродажба на Украйна

DWN: новото правителство е показател за тоталната разпродажба на Украйна

Публикувано от:

Новият кабинет на министрите е сформиран с цел разпродажба на Украйна, така определи  новината за «новото-старо» правителството на Яценюк изданието «Немски икономически новини» (Deutsche Wirtschafts Nachrichten, DWN).

Според немските журналисти, за да може по-бързо да се “приватизира”  Украйна от чужденци, украинските министри въведоха в кабинета си чужденци, сред които е бивш служител на Държавния департамент на САЩ, инвестиционния банкер Наталия Яреско.

След като се запознах с биографията на новия министър на финансите на Украйна – бивш (а дали е бивш?) служител на Държавния департамент на САЩ Наталия Яреско, която подозрително бързо  получи украинско гражданство, DWN журналисти стигнаха до заключението, че именно тя  “ще е отговорна за разпродажбата” на Украйна.

Формално, разбира се, процесът се ръководи от Яценюк, за когото Виктория Нюланд каза че е “наш човек”, но именно Яреско, чийто инвестиционен фонд е един от спонсорите на фонда на Яценюк “Отвори Украйна” ще се превърне в де факто куратор на пълната приватизация на всичко.
Преди да стане инвестиционен банкер на частната инвестиционна компания Horizon Capital и изпълнителен директор на частния инвестиционен фонд WNISEF финансиран от САЩ, отговорен за инвестиции в Украйна и Молдова, Яреско работеше в Държавния департамент на САЩ. По-специално – тя е ръководителят на икономическия отдел на посолството на САЩ в Украйна. Тя участва в дейността на “оранжевата власт”,  била е член на Консултативния съвет за чуждестранни инвестиции при Юшченко, когато премиер е Тимошенко.

Инвестиционен фонд Яреско спонсориращ фонда на  Яценюк, от своя страна, получава финансиране от банковото лоби Chatham House, НАТО, Фонда Маршал  и Държавния департамент на САЩ. Като цяло, най-добрият куратор за разпродажбата на Украйна засега не е намерен.
“В миналото подобни действия бяха разпространени само във футбола. Но ерата на разграбване на цели държави, носи това, като най-вероятно тези политици ще играят ролята на бъдещи добре осигурени легионери “- шегуват се немските журналисти, коментирайки назначаването на чужденците в украинското правителство. А после обяснят защо е избрано такова,  с думите на  Порошенко,  “неортодоксално решение.”

“Кризата с дълга на де-факто провалилото се правителство може да бъде решена само чрез многобройни продажби на чуждестранни инвеститори. Това е класически модел на отчуждаване, който се използва, ако корумпирани и некомпетентни правителства бутат страната си към пропастта “- обобщава Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Загрижени ли са хората, които разпродават Украйна за съдбата на обикновените украински граждани? Въпросът е риторичен.