CNN за парада: Тази година Кремъл надмина себе си

CNN за парада: Тази година Кремъл надмина себе си

Публикувано от:

Юбилейният военен парад, посветен на седемдесетата годишнина от Победата във Великата Отечествена война, който се проведе на главния площад на страната, не само отдаде необходимата почит и уважение към миналото, но и се превърна в демонстрация на военната мощ на Русия, съобщи телевизия CNN, цитирана от РИА Новости.

„Кремъл винаги е умеел да устройва зрелищни военни паради, но тази година надмина себе си. По Червения площад маршируваха 16 хиляди войника – впечатляваща гледка!“, отбеляза кореспондентът на телевизията Матю Чанс.

Всеки парад на Победата е възможност за Русия „да поиграе на военни мускули“, и тази година не бе изключение, казва още журналистът.

Така, пред публика за първи път бе демонстриран най-новият високотехнологичен руски танк Т-14, оценен като крайно ефективно оръжие. Кремъл не пропусна възможността да покаже и ядрения си арсенал.

Сега, когато  отношенията между Русия и Запада са напрегнати, тези междуконтинентални балистични ракети бяха недвусмислено напомняне за това, с каква разрушителна мощ разполага Москва, отбелязва още CNN.