Afalina – новият руски хеликоптер на достъпна цена

Afalina – новият руски хеликоптер на достъпна цена

Публикувано от:

Afalina е нов руски хеликоптер на компанията HeliWhale, който използва бензин А95 за задвижването си. Цената му е 110 хил. евро, която според производителя е значително по-достъпна от тази на останалите хеликоптери на пазара, съобщава cars.bg.

„Русия днес“ пише, че Afalina може да намери много приложения. Хеликоптерът е подходящ за обучение на пилоти, поддръжка на съоръжения в труднодостъпни местности или полицейска дейност.

От HeliWhale споделят още, че моделът може дa бъде персонализиран по желание на пилота. Модулната система Enigma позволява конфигуриране на таблото и местата в кабината, а няколкото вариации за позициониране на роторите предоставят на пилота повече възможности за справяне с по-тежки метеорологични условия.

Afalina може да достигне скорост от 250 километра в час. Общото тегло на корпуса е само 270 килограма, а мощният двигател позволява пренос на товари с маса 180 килограма. Разходът на бензин също е впечатляващ, като за 1 час хеликоптерът изразходва между 12 и 16 литра.