Депардийо обожава руския си паспорт и мечтае за квартира в Москва

Френският актьор Жерар Депардийо, който получи през 2013 година руско гражданство, призна, че се гордее със своя руски паспорт и мечтае за квартира в Москва, предаде агенция ТАСС, цитирайки негово изказване по време на пресконференция в руската столица.

„Обожавам руския си паспорт, навсякъде ми казват, дори и в Америка – „Покажи ни руския си паспорт“. Много се гордея с него,- отбеляза Депардийо. – Някои тук казаха – защо дадохме гражданство на този пияница. Но както и да е, това е минало. Сега мечтая за квартира в Москва, а може би и в Сибир. Дом в Саранск вече си имам“.

„Има едно хубаво изречение, продължи актьорът. „В Русия няма планини, които да спират вятъра“. То е важно, за да бъде разбрана Русия. Дълбоко в себе си се чувствам руснак!“

Звездата на френското кино беше запитан не би ли желал да получи американско гражданство. „Това не подлежи дори на обсъждане, заяви актьорът. Те имат много агресивна култура, избиха индианците си. А не харесвам и филмите им. Ако европейците престанат да слушат американците, това ще е за добро“.