30 украински военни са загинали до Зеленополие

30 украински военни са загинали до Зеленополие

Публикувано от:

Около 30 украински войници са загинали, а 100 са ранени при атака на проруски опълченци с ракетна система „Град” до с. Зеленополие в Луганска област до границата с Русия, съобщи ИТАР-ТАСС.

Опълченците са атакували военните и 24-та лвовска бригада от новобранци. Украинските военни така и не получили подкрепление. Броят на жертвите може да се окаже още по-голям, съобщи служител от вътрешното министерство в Киев. Ако тези данни се потвърдят, това ще се окаже най-смъртоносната атака на опълченците срещу киевската хунта след края на едностранното примирие на 30 юни.

Атаката била предприета около 5:00 часа сутринта на 11 юли срещу ГКПП „Зеленополие” в Луганска област. Тази информация е потвърдена и от главния щаб на опълчението от министъра на отбраната на ДНР Игор Стрелков. Той съобщи, че в трудно положение се оказали украинските военни и при атаката на летището в Донецк. Те имат големи загуби, докато в редиците на опълчението няма убити и ранени.

На свой ред, един от активистите на Евромайдана написа на страницата си във Фейсбук: „Голямо количество ранени и убити. Няма връзка, всичко е изгоряло. Подкрепление няма..“

Напомняме, че Зеленополие се намира близо до границата с Русия, в Свердловския район на Луганска област.