Започва продажбата на билети за световното по футбол в Русия

От днес започва първата фаза от продажбата на билети за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. От 12.00 часа феновете ще могат да запазят своите пропуски на сайта на ФИФА.

Продажбата на билетите ще се осъществи на три фази, като последната ще е непосредствено преди старта на шампионата на планетата на 15 юли. Пропуските ще се продават в четири ценови категории, като една от тях е предвидена за жителите на Русия.

Билетите за местните фенове ще са близо четири пъти по-евтини от останалите. Жителите на Русия ще могат да присъстват на откриването срещу 3200 рубли (55.5 долара), а за финалния сблъсък ще трябва да платят 7040 рубли или 122 долара. Най-евтините билети за първия и последния мач за чуждестранните фенове ще са съответно по 220 и 455 долара.

„В историята привържениците са имали ключов принос към очарованието на световните първенства. Русия обещава да бъде едно уникално продължение на тази история с невероятната организация и чудесната атмосфера на стадионите“, каза генералният секретар на ФИФА Фатма Самура.

 Първата фаза от продажбите на билетите ще бъде разделена на две части. Продадените пропуски до 12 октомври ще бъдат разиграни на лотариен принцип, ако получените заявки надвишават наличния брой. От 16 до 28 ноември билетите ще бъдат продавани до изчерпване на предвидените количества.

На същия принцип ще бъдат разпределени пропуските във втората фаза, а предвидените дати са от 5 декември до 31 януари и от 13 март до 3 април. Продажбата на билети в „последния момент“ ще е налична от 18 април до 15 юли.

Феновете ще могат да закупят билети както за отделни мачове, така и в пакет за няколко срещи. Пакетните пропуски ще важат за определен стадион или конкретен отбор. От ФИФА съобщиха, че ще осигурят също места за хора в неравностойно положение.

Световното първенство по футбол започва на 15 юли. Освен домакина Русия, до този момент място на шампионата на планетата си осигуриха още Бразилия, Иран, Япония, Мексико, Белгия, Южна Корея и Саудитска Арабия. Жребият за групите ще се състои на 1 декември в Москва.

Източник: Дневник