10 безценни правила от живота на Дмитрий Нагиев

10 безценни правила от живота на Дмитрий Нагиев

Публикувано от:

Един от най-известните руски актьори открил защо е по-добре да си мълчи

На 4 април той стана на 48 г. Един от най-популярните актьори и тв водещи в Русия, участва в три сериала едновременно, в порядъчно количество нови филми и театрални постановки, но… личният му живот е забулен в тайна. Да, известно е, че е разведен с актрисата Алиса Шер, че има голям син Кирил, който също е актьор, но какво се случва сега в сърцето му – само Дмитрий Нагиев си знае.

Актьорът е верен на принципите си. Ето 10 от тях, които Нагиев споделя пред руски медии:

В живота не играя

Не обичам душевната проституция, където всичко е за продан и постоянно играеш. Не съм от хората, които си разказват как са заченали, с кого са отишли на Малдивите, не се снимам в кофата на багера… Това ме отвращава. Има образи, има и хора.

Казват: “Щом мълчи, значи иска да е още по-популярен” – това според мен е клише. Правя го по съвсем различна причина. Сам съм си избрал професията, сам съм пожелал пътя към прожекторите и известността, а близките ми не са виновни, че вниманието към мен е голямо. С удоволствие разговарям със сина си за тези неща, защото той сам избра същия път. Всички останали – мама, близките ми – те не искат това.

Радват ме простите неща

В живота ми всичко само се случва. Благодаря на тези, които ме търпят. Връщам се и о, чудо – всичко е изпрано, леглото е чисто… Много ми харесва така. И не само ме радва, а ме и изненадва. Когато човек престане да се изненадва, започва залезът. Затова често ще ме видите с опулени очи и широка усмивка.

Ако в живота ми няма любов, всичко губи смисъл

Провървя ми: обкръжен съм от умни жени, които не правят сравнения между мен и съществуването ми на снимачната площадка. Годишно героите ми попадат в десетки креватни сцени и е абсолютна глупост да бъда ревнуван заради това. Но никога нищо няма да кажа за втората си половинка, нито какво знам за тази или този… В едно интервю се пошегувах, че “вече съм бил женен, но не съм бил омъжен” – когато говориш подобни неща, е смешно, но после, като видиш заглавията, не ти е до смях. Заради подобно нещо солидна рекламна компания просто отказа да работи с мен.

Докато опре ножът до кокал

През последната година няколко пъти ме свива стомахът и се наложи спешно да отида на преглед. Когато си по 24 часа на снимачната площадка, волю-неволю започваш да дъвчеш това, което е включено в сценария… И няма време за профилактични прегледи.

Ниският ръст е мотивиращ

Преди не съм се замислял, но вече разбирам, че имено заради ниския си ръст съм пожелал да постигна нещо. Както един неосъществен на любовното поприще мъж се опитва да компенсира това с мощен автомобил, така и аз може би се опитва да добавя нещо към ръста си с моята работа.

Страх ме е да не остана извън борда

Човек изкарва огромни пари, но идва момент, когато в този живот не може да ги изхарчи. Физически става невъзможно. Въпреки това не спира… Така е и с моята работа. Имаше дълъг период, в който не ме снимаха, и много се страхувах да не остана извън борда. Затова продължавам да блъскам и да блъскам. Колкото до спестяванията ми, позволете ми да не споменавам суми, защото ще настъпи всенароден кикот.

Пестя от близките и от здравето си
Ако крадеш за близките си по няколко часа дневно, тогава можеш да се снимаш в 50 проекта едновременно, което не е пример за подражание. Седя вечер на тоалетната и си мисля: в моя случай позата на орел подтиква към размисъл – от какво мога да се откажа? Няма такива проекти, които безболезнено да зачеркна, затова продължавам да работя. И така спестявам първо от близките си, а после – от здравето си.

Стиснат съм в отношенията си

Обкръжението ми е доста ограничено, нямам приятели, с които бих могъл да отида на риба. Всъщност изобщо не обичам риболова и подобно прекарване на времето. Така, разбира се, оправдавам липсата им, но засега нямам нито въдица, нито приятели, с които да ида за риба. Всяко приятелство, така или иначе, при мен се свежда до работа. И може би не е лошо. С моя приятел Игор Лифанов не се виждаме често, но и двамата знаем, че ни има. А за мен това е важно.

Тайната на стройната фигура – не се тъпчи!

На снимките на сериала “Мутра по заместване” си нося гирите, иначе ще хванат паяжина. Понякога се опитвам да правя лицеви опори в паузите, но в най-неочаквания момент ми тропат на вратата да тичам пред камерата. Ето, така изглеждат спортните ми занимания. Иначе тайната на стройната фигура е: “Не се тъпчи!” Снощи например, както обиковено, отворих хладилника и дълго разглеждах какво има вътре. После си представих, че през нощта хладилникът ще отвори врата на спалнята ми и по същия начин ще се взира в мен. Затворих го, пийнах вода и си легнах.

Без вредни навици е скучно
Ако имах силна воля, нямаше да пропуша цигари, пет години след като съм ги отказал. И нямам никакво оправдание за това. Всякакви оправдания, че нещо преживявам, че ми е нервно и т.н. са глупости. Пет години от живота ми просто отидоха по дяволите. Да, напоследък минах на електронни цигари или по-точно пуша и едните, и другите. Всъщност съм в състояние на борба. А пък ако изобщо преборя вредните си навици, животът ще загуби своя смисъл.

ЛЮБОПИТНО

Дмитрий Нагиев е с ирански корени

Ресторант “Клод Моне” от руския тв сериал “Кухня” е на… Дмитрий Нагиев, но популярният актьор не играе себе си. Просто сценарен ход, твърди той. Затова предпочел героят му да е просто “Дмитрий Владимирович”.

И косата му в другия сериал с негово участие – “Двама баща и двама сина” (и двата се излъчват по БиТиВи Комеди), не е истинска. В живота Нагиев отдавна е с бръсната глава, а когато се снима като героя Павел Гуров, нахлупва щръкнала перука.

Белегът му в тв поредицата “Мутра по заместване” също е фалшив – отнема на гримьорите по няколко часа работа преди всеки снимачен ден. Дмитрий Нагиев обаче е истинска звезда. Една от най-истинските в съвременната руска развлекателна индустрия.

Роден през 1967 г. в Санкт Петербург, днес той е не само популярен актьор в театъра и киното, а и един от най-добрите тв водещи (“Осторожно, модерн”, “Окна”, “Голос” и т.н.) Заради фамилията му мнозина мислят, че има азербайджански произход, но не е вярно. Всичко е плод на случайността, написа той наскоро в профила си в инстаграм. Предците му по бащина линия са от Иран. След Първата световна война бягат оттам в Ашхабад. Умират от глад, жив остава само дядото на Дмитрий, който тогава бил 9-годишен. Приели момчето в приют и му дали фамилията на азербайджанците, които го завели там – Нагиеви.

“Фамилията означава „спасител на света”. В приюта дядо попил руската култура, винаги се е наричал Николай, а аз едва като пораснах, разбрах, че истинското му име е Гулам. Решил съм на всяка цена да отида в Иран и да открия свои роднини”, разказва актьорът. Иначе по майчина линия той носи латвийска и германска кръв. Колкото до таланта, вероятно го има от своя баща – Владимир Нагиев много искал да стане актьор, но не го приели в института и се ориентирал към технически науки. А майката на Дмитрий е професор лингвист.

Източник: в. Труд