Шеф на Proteus Airlines: САЩ са свалили изчезналия малайзийски „Боинг-777″

Според Марк Дюгейн, бивш шеф на френската авиокомпания Proteus Airlines американските военни сили са свалили изчезналия през март MH370 на Malaysia Airlines и са прикрили всички следи за мистериозното изчезване на малайзийския „Боинг-777″ и 239-те пасажери на борда.

Марк Дюгейн, бивш директор на френската авиокомпания Proteus Airlines заяви пред „The Independent“, че Съединените щати носят отговорност за мистериозното изчезване на малайзийския „Боинг-777″ на 08 Март, 2014г. Като експерт и бивш директор на голяма авиокомпания Дюгейн се занимава с анализирането на подобни инциденти в гражданската авиация. В свой анализ, публикуван в „Paris Match“ и преведен и пре-публикуван в „The Independent“ експертът изразява тезата, че малайзийския „Боинг“ е бил свален от САЩ, защото са се опасявали от терористична атака в стил „11 Септември“ насочена срещу тяхна военна база в Индийския океан.

Марк Дюгейн твърди, че международните разследващи са умишлено подведени от САЩ и търсят далеч от мястото, където най-вероятно е разбит MH370 – близо до американска военна база над британското владение в Индийския океан остров Диего Гарсия.

„Това е много мощна и добре укрепена военна база. Учудващо е, че американците са изгубили всички следи от самолета. Без да навлизам в конспиративни теории, най-вероятно американците са спрели този самолет“, заявява Дюгейн пред „France Inter“

Бившия директор на Proteus Airlines недоумява как в „нашия свръхтехнологичен свят“ обект с дължина цели 63 метра може просто да изчезне безследно без да има преднамерени действия всички следи да бъдат скрити. На кораловия остров Диего Гарсия е изградена внушителна американска военна база от 1970 година насам и приютява 1,700 души военен персонал. САЩ, разбира се, отрича всякаква връзка между изчезването на малайзийския „Боинг-777″ на 08 Март 2014 година и военната база в Индийския океан.

Марк Дюгейн обаче се позовава на десетки свидетели от Малдивите, които твърдят, че са видели огромния самолет да прелита много ниско над островът. Самолетът е имал същите цветове, отговарящи на цветовете на самолетите на „Malaysia Airlines“.

Maлко след изчезването на малайзийския пътнически самолет на 08 Март и на 239-те пътници от общо 15 държави на борда, медиите в Малдивите съобщиха, че е открит пожарогасител, най-вероятно от разбития самолет. Разследващите не пожелаха да изследват намерения обект.

Дюгейн успорва версията, че MH370 е бил „дистанционно“ отвлечен и насочен към Диего Гарсия, който е много далеч от курса на самолета от Куала Лумпур до Пекин. Според експертът, липсата на всякакви комуникации и изчезването на самолета от радарите може да се обясни с избухнал пожар, който е принудил пилотите да изключат всички устройства, за да намалят щетите.

В официалния доклад за MH370 бе заявено, че пасажерите най-вероятно са загинали от задушаване, вследствие на изчерпването на кислорода в пилотската кабина – самолетът е останал на автопилот и след като е свършило горивото му се е разбил в океана.

Няма нови доказателства за мистериозното изчезване на малайзийския „Боинг-777″, а разследването изглежда е повече от безплодно. Дюгейн е бил предупреден от британски офицер от разузнавателните служби на Великобритания, че поема огромни „рискове“ заради това, че се рови в случая и поставя въпроси относно съдбата на самолета и 239-те пътници на борда, разказва пред „The Independent“ самият той.

/alterinformation/