Четирима актьори участват в кастинга за главната роля във филма за Путин

Четирима известни актьори участват в кастинга за ролята на руския президент Владимир Путин в проекта „Путин“, снимките на който ще започнат през пролетта, съобщи пред РИА Новости един от топ-мениджърите на компанията Knights bridge Entertainment Валерий Саарян.

По-рано в медиите се появи информация, че американският актьор Леонардо Ди Каприо е дал предварително съгласие за изпълняването на ролята на Владимир Путин във филма на американската компания. През януари в интервю за Welt am Sonntag актьорът заяви, че би искал да изиграе руския президент.

„Не сме правили никакви изявления, не знам откъде се е взела информацията за съгласието на Ди Каприо. Може би шумът се е вдигнал заради изказването му пред немското издание. Мога да кажа, че в кастинга участват четирима актьора от първа величина, а самият филм ще бъде сниман от режисьор, който е носител на два „Оскар“-а“, разказа Саарян.

По думите му, независимо от заявленията на Ди Каприо, информацията за проекта Putin е поместена на сайта на компанията още преди година. „От офицер на КГБ, премиер – до президент. Човекът-мит. Поглед върху личния живот и кариерата на един от най-влиятелните хора в света“ – това е всичко, което се съобщава на официалния сайт.

Саарян подчерта, че самият проект и сценарият не са съгласувани с президента, въпреки твърденията в някои медии, че Путин е запознат със съдържанието на филма. „Това е художествен филм, който не изисква съгласуване. Не сме разговаряли с президента на тази тема. Всеки случай всички въпроси са съгласувани, проверени и препроверени от юристите на компанията“, каза Саарян.