Ценен кадър. Кои качества помогнаха на Саакашвили да получи висок пост в Украйна

Главната прокуратура на Грузия се обърна към Киев с молба за екстрадиция на бившия президент на страната Михаил Саакашвили. Украйна, въпреки наличието на определени споразумения, отказва да сътрудничи по този въпрос.

По-рано украинският президент Петро Порошенко назначи Саакашвили за председател на Консултативния международен съвет за реформи при президента на Украйна.

Водещата на предаването In the Now по телевизия RT Аниса Науей се опита да разбере, какви точно качества на грузинския лидер са му помогнали да заеме този пост.

Назначаването на Саакашвили на поста главен съветник по международните въпроси при украинския президент продължава да бъде обект на активно обсъждане в обществото.

Това, как се държи Саакашвили пред публика, ни кара да се замислим сериозно над избора на Порошенко. На кадрите на архивни видеоклипове се вижда например, как на едно обществено мероприятие бившият президент на Грузия се държи меко казано странно, не приема участие в случващото се и само от време на време се усмихва виновно.

Всички помним, как по време на обстрела на грузинската авиация в Южна Осетия Саакашвили, който бе на мястото на събитието, просто побягна. „Давайте да се махаме оттук!“, извика той на тези, които го съпровождаха, и побягна.

Най-популярното видео в интернет с участието на Саакашвили е запис на ВВС, на който се вижда как докато говори по мобилния телефон, грузинският политик започва да си дъвче вратовръзката.

И така, въпросът за „качествата“ на Саакашвили, които го издигнаха до поста главен съветник по международните въпроси при президента на Украйна, си остава отворен.

Самият политик продължава да повтаря едно и също: „Русия е агресор!“. Тази теза той проповядва и в Украйна. Както изглежда, на Киев точно това е нужно.