Френските власти се готвят да депортират цялата делегация на руските футболни фенове

Френската полиция е заявила намерение за депортира цялата делегация на Общоруското обединение на запалянковците (ВОБ), съобщи пред ТАСС председателят на обединението Алексендър Шпригин.

По-рано се появи информация, че групата руски фенове е блокирана от полицията в автобус в предградията на Кан.

„Сега ни съобщиха, че целият автобус ще бъде депортиран, но ние чакаме консула. Заплашват ни със сила. Това е истинско безобразие. Защо депортират официалната група на феновете, които не са участвали в безредиците в Марсилия. Ние смятаме, че това е показност. Те изпуснаха от контрол ситуацията на 11-ти и сега са решили да си го изкарат на мирните граждани. Ние няма да се подчиним, чакаме консула“, каза Шпригин.

Според АФП, френските власти са обявили, че задържаните руски футболни фенове с делегацията на Общоруското обединение на запалянковците ще бъдат изпратени до границата на страната.

Вчера френската полиция е провела обиски в хотелските стаи, където са настанени представителите на ВОБ, пристигнали в страната за да подкрепят националния отбор на Русия на Евро 2016, припомня ТАСС. Според Шпригин, проверките са били устроени във връзка с безредиците в Марсилия.