Фестивал на светлината озари Москва

Москва се превърна в оазис на светлината с фестивала „Кръг на светлината“, който в момента е в разгара си в руската столица. В социалните медии бяха споделени стотици снимки на грандиозното шоу, което се провежда на девет различни места из града, включително и пред Болшой театър, съобщи fbr.bg.

В събота на крайбрежната улица „Фрузенская“ се събраха около половин милион души, за да наблюдават феноменалното представление, прожектирано върху сградата на руското Министерство на отбраната.

Тези, които са го пропуснали, могат да видят многото други шоута през следващите осем дни. Фестивалът ще продължи до 4 октомври и се очаква да привлече най-малко 10 милиона посетители от цял свят.

Благодарение на 3D технологиите сгради и фонтани в града се превръщат в зашеметяващи декори, а герои от приказки и фентъзи филми се съживяват с помощта на милионите блещукащи светлини в ръцете на майстори на илюзията от Австралия, Германия, Индия, Италия, Канада, Мексико, Япония и много други страни.

Фестивалът озарява града, като преминава границите на въображението и често надминава очакванията на зрителите. Известни московски забележителности се трансформират в рамка за модерни и оригинални арт инсталации.

Сред следващите акценти на фестивала са „Кармен“ на Бизе и „Лебедово езеро“ на Чайковски, които ще бъдат показани на фасадата на Болшой театър.