Училището на джихадистите

Когато синовете ми бяха малки, им пусках видео касети с детските анимационни филмчета за “Аладин и вълшебната лампа” и “Синдбад – мореплавателя” . Те гледаха в захлас приказките от Багдад. Времето лети, децата порастват, приказките си остават с тази разлика, че добиха нов формат – ютюб реалити.

Багдад вече не е същият, героите му също. Духът от вълшебната лампа е престанал да изпълнява банални желания, добрият герой от приказките Аладин, вече е с “ник-нейм” Абубакр Ал-Багдади, а Синдбад вече не е мореплавател, а сухопътен вампир жаден за кръв, екипажът му е в черни одежди не с мечове и саби, а със супер модерни автомати и снайпери. Приказките вече не са това, което бяха. Анимационните филмчета оживяха с нови герои, децата не са зрители, а действащите лица.

Това е новият модерен жанр ИД – Ислямската Драма. Тя се развива за сега на територията на Ирак и Сирия, с амбициите да се разширява на изток и на запад. Радикалната екстремистка организация ИД води активна пропаганда за вербуване и подготовка на деца за използването им в редиците на армията на “черните призраци”. На окупираните територии джихадистите са създали система за вербуване , а при отказ – отвличане на момченца. Малчуганите ги подготвят в железни спартански условия за “бодрата смяна”. Подготовката им се провежда в специализирани религиозни и военни лагери, където невръстните ги обучават на жестоките, фанатични нрави , внушавайки им, че това са законите на Корана, които трябва да следват с цената на живота си.

Периода наречен “ детство” отдавна е приключил за тези деца. Та дори и живота им, защото крайната цел е – самоубийството в името на Джихад. Няма ги вече детските видео игри или тези на двора “наужким”, тук всичко е грозно реалити завършващо със смърт. По коя ли версия на Корана е този закон, тъй като не се сещам в Свещената книга да се подстрекава самоубийството и убийството. Нали думата “Ислям” – в превод означава “мируване”. Как би трябвало да се поздравяват джихадистите, едва ли с известното за всички ни “ Салям алейкум”, което означава “Мир Вам!”.

Това понятие е напълно неуместно. ИД си отглеждат бойците, които са следващото сигурно поколение убийци. По данни на Foreign Policy на контролираните от ИД територии масово се затварят училищата от които се взимат предимно момченцата. За какво ли им е учебно заведение, когато единственият изучаван предмет е – ислямски джихад. Децата нямат физическо – те минават сериозна военна подготовка в реални бойни условия. Децата нямат урок по пеене – те пеят единствено и само Корана. На децата не им трябват акварелни боички за час по изобразително изкуство, те рисуват на асфалта с кръв!Принудително ги използват за донори, източват им кръвта зареждайки ранените бойци от ИД. Децата не искат вече джобни от родителите си , на тях мотивиращо им плащат, за да доносничат за хора и семейства, които се противопоставят на “Ислямска Държава”. Децата не ходят на куклен театър, те си имат свой на площада, където са в първите редици на зрителите по време на масовите екзекуции осъществявани от “Ислямска Държава”.

По данни на Foreign Policy малчуганите ги обучават за крайната им цел – терористи-камикадзета. Апетитът  на джихадистите към момченцата се засилват с всеки изминат ден. Възрастовата граница драстично пада, като в капанът им попадат 6 годишни малчугани. Не знам дали това не е нов вид “ислямска педофилия”, предвид че желанията на джихадистите вече се разширяват не само във възрастовата категория, но и във външният вид на децата. С привилегия се ползват русите и светлокожи момченца. Детската психика на 6 годишна възраст още не е сформирана, децата в тази възраст са неориентирани, лабилни , с неустойчива и подвластна на влияние психика. На практика те изобщо не посещават учебни занятия, които са подменени с “промиването на мозъци” от страна на екстремистите.

Целенаправленото привличане на деца към актове на насилие и жестокост, убеждавайки ги , че това което вършат е правилно, праведно и справедливо неизбежно ще доведе до появата на нова армия от жестоки, кръвожадни и безмилостни бойци, които ще са готови във всеки един момент да отрежат нечия глава или да се самовзривят в името на вярата.

Това е сценарият на “Ислямска Държава” който успешно се режисира от новата Ислямска Драматургия на територията на Ирак и Сирия, с основен жанр – кървавата драма. До този момент световните хуманитарни организации не разполагат с точният брой “млади актьори” приети в ислямският екшън, но те са безспорен факт, за който свидетелствуват и многобройните клипчета в мрежата с 13 годишните новобранци. ИД ще продължават с техните зверства, които вече нямат граница. Посягането на деца е равносилно на военно престъпление, казаха от Human Rights Watch . Но тези зверове пред нищо не се спират. Наред с вербуването, отвличанията, изтезания и убийства на деца тепърва ще станат новата мода на ИД.

Ислямистите безпощадно са тормозили и изтезавали над 150 кюрдски деца, отвлечени тази година край северния сирийски град Кобане, предадоха Ройтерс и АП. Децата са били подложени на насилствено интензивно религиозно обучение, принуждавали са ги да гледат записи на бойци на „Ислямска държава“ на бойното поле, както и записи на обезглавявания. При съпротивление те били наказвани по най-жесток начин, с бой с маркуч, с електрически кабели или бой по стъпалата.

Как е възможно световната общественост да допуска такава жестокост и безумие в 21 век! Вече не е нужно да ходим на кино и да гледаме трилъри, киноиндустрията на филмите на ужасите постепенно изгасва и на нейно място се появя ново реалити шоу на Ислямската Драматургия – ИД. Режисьорите разполагат с огромно количество актьори, които не се нуждаят от “втори дубъл” . Пръскат си мозъците направо на снимачната площадка! От видео игрите пред компютрите, децата се пренесоха в реални такива на бойното поле. Плашещ и тъжен факт, който е застрашителен за цялото човечество!/ В.Стандарт

Автор : Оля Ал-Ахмед