Уроците на халифата

Писателят политик Едуард Лимонов за това към какво тласка халифатът съвременната цивилизация

Признавам, че в началото не ги дооценявах.

Направо ме убиваха с техните сандали, развети бради и черни знамена на детската им пиратска република. Автоматите изглеждаха като детски играчки, сякаш поставяха рок опера в иракската и сирийската пустини.

Отрязаните глави на американците и японците също не означаваха кой знае какво за мене. Честно казано, не съм поклонник на американците, а японците също не са моята, както се казва, „чашка с чай“. През Втората световна те (японците) погубиха 17 милиона в Азия, не ми беше особено жал за тях.

Но когато халифатът взриви нашия руски самолет от Шарм ел Шейх (ясно е, че своята нация ти е най-близка), разбрах, че имаме работа с някаква дяволска тъма.

Ние, разбира се, бомбардираме в Сирия и разбира се, че сме ги притиснали, но в отговор, за „добре дошли“, те настъпват там, където най-малко ги очакват.

Удариха в Мали, на друг континент. Атакуваха френския Париж, в самото му сърце, 130 трупа. В Калифорния двама техни камикадзета застреляха 14 човека. В лондонското метро техен психопат, въоръжен с мачете, вилня с викове „За Сирия“, рани трима.

Но главното! Наскоро медиите разпространиха новината, че халифатът е превзел четири провинции в Източен Афганистан.

Първо, това е съвсем до нас и това е Централна Азия, където карат старостта си все още светските Каримов и Назарбаев и където е достатъчно да запалиш кибритена клечка, за да избухне всичко в пламъци!

Американската армия засега остава в Афганистан, но там тя е малобройна, а за личния състав на талибанските подразделения няма да представлява никаква трудност да премине под знамената на черния халифат (впрочем какъв беше смисълът нашите медии да заменят ИД с ДАЕШ? Те основаха халифата, те имат халиф Ал Багдади – значи наричайте ги халифат, те са се самоназовали така).

Барак Обама излезе с телевизионно обръщение от Овалния кабинет в Белия дом.

Той говори за Афганистан, той не говори за Сирия.

Той постави на дневен ред нещо безсмислено – защото, ако говорим откровено, предложението му е глупаво. Обама заяви: „Прекратяването на огъня в Сирия ще позволи на САЩ, на техните съюзници и Русия да се борят с бойците от „Ислямска държава“.

„Ислямска държава“ какво, също ли ще прекрати огъня? Не, няма да го прекрати, разбира се. Ще атакува прекратилите огъня, ще убива, ще завзема територии.

Другите участници в тази хаотична гражданска война с примес на интервенция няма да престанат да се избиват взаимно, позточно – ще продължат да убиват всички. Единствено побеждавайки халифата, ще стане възможно с много труд да се организира прекратяването на огъня.

Разбираемо е, че Обама бе длъжен да предложи нещо. Но защо предлага неосъществима безсмислица? За да кажат по света: „Ето, президентът на Съединените щати излезе с предложение!“.

Така и казаха. Целият свят дълбокомислено закима – та нали това е самият Президент на Самите Съединени, на самите Щати!

Човекът просто изтърси глупост…

А това, че халифатът откри още един фронт – един дявол знае кой по ред вече – че на картата на света се появи още едно гангренясало петно, Обама се постара да не забележи, защото той наистина не знае какво да прави с халифата в Афганистан.

Обама възнамеряваше да изтегли войските от Афганистан и вече успя да изтегли голяма част от тях – обеща това на избирателите. Какво, сега ще ги върне обратно ли?

Ето, ще видите как САЩ сега ще се стремят да не виждат халифата в Афганистан. Но той ще ги принуди да го видят.

Сега его кой принадлежи към халифата и кой не.

Тези двамата от Калифорния: жената бе част от халифата, тя се врече чрез интернет на халифа Багдади. Това, че не го познава лично и не е връчила писмено заявление, няма никакво значение. Тя се врече, това е достатъчно. Истински вярващите не се шегуват с такива неща.

Забележете само как халифатът удовлетворява стремежа към саможертва на съвременния човек. Вричайки се на халифа, човек отдава своята душа. Западната цивилизация не знае какво да прави с човешката душа, човешката душа бива открито отхвърляна.

А халифатът пази душата.

Той е събрал около себе си недоволните на тази планета. Все още не всички недоволни и едва ли ще ги събере всичките, но са много и както виждаме, халифатът е 100% интернационален! Безбрежно широк във времето и пространството, без за това да е нужна шенгенска виза.

Защо са дяволска тъма?

Защото изискват подчинение, унищожавайки всеки, който не им се подчини.

Унищожават всички други форми на живот. С тях не бива да се правят договорки. Защото са черна тъма. Защото обричат хората на робство.

Това е второто предупреждение за човечеството след хитлеризма.

Ние не притежаваме система от мисли и вярвания, които да са в състояние да им се противопоставят. Имаме ограбващ олигархически либерален капитализъм, при който човек за човека е твар.

Този път, разбира се, ще победим. Но е необходимо спешно да се откажем от националния егоизъм, да престанем да проповядваме равенство, да се обърнем към човешката душа. Искам да кажа, че със своето безпределно насилие халифатът тласка съвременната цивилизация към това всички ние да се променим.

Ако не направим нужното, те ще ни унищожат под знамената на своята детска пиратска република.

 

 

Превод от руски: Елена Дюлгерова, Гласове / izvestia.ru/.