Унгария: Сорос прави бизнес и печели милиарди от мигрантската криза

Управляващата партия в Унгария Фидес обвини американския милиардер Джордж Сорос, който е от унгарски произход, че прави бизнес и печели милиарди форинта от мигрантската криза.

Ръководителят на Дирекцията за комуникации в правителството в Будапеща Балаш Хидвеги заяви, че решението на Европейския съд за правата на човека, който осъди Унгария да плати обезщетения на двама изгонени мигранти противоречи на здравия разум. Той подчерта, че това скандално решение е взето благодарение на намесата на Хелзинкския комитет. Властите в Будапеща ще трябва да заплатят и разходите на Хелзинкския комитет, който е завел делото, уточни Хидвеги.

„Хелзинкският комитет, който се подкрепя от Сорос, издирваше тези двама мигранти от Бангладеш и ги използва в циничната си атака срещу Унгария. Сега ще трябва да заплатим 40 милиарди форинта /130 млн. евро./ на организацията, която се подкрепя от Сорос. Сега става още по-ясно, защо организациите на Сорос толкова жестоко атакуват Унгария и защо използват всеки случай страната ни да плаща“, каза още Балаш Хидвеги и добави: Както обикновено всеки път когато Сорос атакува една страна той печели пари. /МТИ

Източник: БГНЕС