Украйна се подготвя за война с Русия

Киевските власти са в готовност да обявят война на Русия. Това заяви в пряк ефир на телевизионния канал „Россия“ един от лидерите на опозицията на Киев Владимир Рогов, намиращ се временно на територията на Русия, спасявайки се от преследване в родината си.

Той съобщи, че според абсолютно достоверни данни, с които разполага, сегашното правителство в Киев вече е подготвило официални документи за обявяване на война срещу Русия. Тези документи, по думите му, се пазят в тайна и очакват своя час. Кога именно Киев ще обяви война на Москва, засега обаче не е ясно.

Според Рогов, в една от военните бази до Харков е забелязано огромно количество на танкове, БТР и друга военна техника, обозначена с отличителни знаци в цветове на руския флаг като свидетелство, че уж, тази техника принадлежи на руските въоръжени сили. Рогов заяви, позовавайки се на свои източници, че в момента тези отличителни знаци са замаскирани с изтриваема бяла боя с цел да се прикрие подготвящата се провокация срещу Руската Федерация.

Руски аналитици отбелязват, че активизацията на военните действия от страна на украинската армия в източната част на Украйна през последните дни, пряко е свързана с визитата в Киев на командващия на сухопътните войски на НАТО в Европа Бен Ходжис. Наблюдатели подчертават, че информацията на Рогов и последните събития в Донецк и Луганск свидетелстват за подготвящ се мащабен конфликт с Русия, към който САЩ подтикват Украйна. Аналитиците не изключват, че САЩ имат намерение да прибегнат към военна сила срещу Русия под предлог „за защита на Украйна“ от „руската агресия“.

В руските политически кръгове не веднъж се е изказвало мнение, че на фона на провалената външнополитическа дейност на САЩ, Вашингтон и неговите съюзници напълно могат да прибегнат към силов сценарий в интригите си срещу Русия, която при президента Путин се превърнала в единствената държава успяла открито, смело и аргументирано да се изправи срещу хегемонистичната политика на САЩ.