Украински танкисти поставиха ултиматум на Порошенко

Бойците от 2-ри батальон на 17-та танкова бригада от ВСУ (Въоръжените сили на Украйна – бел.ред.) записаха видеообръщение към украинския президент Петро Порошенко. По думите на танкистите, те ще игнорират всяка заповед на командването, докато не бъде обявена демобилизацията им, съобщи телевизия „Россия 24“.

Бойците не възнамеряват да участват в бойните действия, докато не бъде прието решение да бъдат изпратени у дома, а на опитите за разоръжаване на бригадата те заплашват да дадат отпор. Военните също така се оплакват от лошото материално обезпечение. Те заявяват, че последното военно облекло е пристигнало при тях на 22 март, след което с дрехи са ги снабдявали само местните жители и доброволци.

„Вижте как са облечени хората. Ние сме като клошари, – заявяват бойците от батальона. – Ако през март 50 процента още искаха да служат, то сега вече никой не иска“.

„Виновните за това трябва да бъдат наказани, както и тези, които са виновни за Иловайск и другите котли“, подчертават украинските военни в обръщението си към президента.