Украински медии: Въоръжени бойци от батальоните напуснаха фронта и тръгнаха към Киев

Редица бойци от доброволческите батальони напуснаха зоната на бойните действия в Донбас и се отправиха към Киев с оръжие в ръце, съобщи РИА Новости, позовайки се на информация от украинските медии. Не е изключено този демарш да е свързан с конфликта около компанията „Укрнафта“.

По-рано Върховната рада отне на Коломойски правата над нея и сега ключовият пакет от акции на компанията е собственост на държавата, а бизнесменът притежава едва 42 % от тях. В крайна сметка възникна проблем с разпределението на печалбата и изплащането на дивидентите.

По-рано Коломойски се появи в офиса на компанията, придружаван от група въоръжени мъже, с помощта на които искаше да сплаши и изгони новия ръководител. Сградата на „Укрнафта“ бе блокирана от въоръжени бойци в камуфлажни униформи, а самото здание бе оградено с железни решетки.

Както съобщи телевизия „112 Украйна“, самите въоръжени мъже заявили, че са бойци от батальона „Днепър“. Според депутата Сергей Лещенко, по този начин „Коломойски е предизвикал Порошенко“.

Припомняме, че „Укрнафта“ е най-голямата украинска компания, добиваща над 80 % от петрола.