Украински комик сравни Украйна с немска порноактриса 12 септември 2016 г.

Скеч на известната украинска хумористична трупа „Квартал 95“, в който един от актьорите – Владимир Зеленски, пародирайки президента на страната Петро Порошенко, го изобразява като просяк и сравнява Украйна с „актриса от немски филми за възрастни“, предизвика вълна от негодувание в Киев, пише „Взгляд“ в понеделник (12 септември).

Запис от представлението на „Квартет 95“ в Юрмала бе публикуван в YouTube и взриви социалните мрежи.

Лидерът на „Радикалната партия“ Олег Ляшко призова да се забрани на Зеленски да изнася представленията си в Украйна.

Самият Зеленски, помолен да коментира отзвука от шегата, заяви, че обича родината си и че украинците са „горд народ, а не просяци“.

„Шегата, която предизвика бурни коментари, не е адресирана към обикновените хора, а към нашите управници. Посланието е ясно: не може днес едни хора да просят кредити, които ще трябва да се плащат от нашите деца, внуци и цели поколения след нас да трябва да носят отговорност за гадостите, които вършим днес…“, написа Зеленски във Facebook.

„Взгляд“ отбелязва, че украинският артист и шоумен Владимир Зеленски е известен като яростен поддръжник на „спецоперациите“ на украинската армия в Донбас, като често дарява част от хонорарите си за военни нужди и изразява критики по адрес на ръководството на Русия.

Източник: Руски дневник