Украински и френски футболни фенове се сбиха заради Крим

Футболни фенове се сбиха на стадиона в Киев по време на мач от Лигата на УЕФА между украинския „Динамо“ и френския „Гингам“, съобщи депутатът от Върховната рада на Украйна от партията на Олег Ляшко Игор Мосийчук, предаде ТВ „Звезда“.

„Френските фенове, привърженици на Мари Льо Пен, която отдавна се поддържа от руския „Газпром“, развяха плакати с надпис „Крим – това е Русия“. Разбира се, динамовските ултраси…не можаха да не реагират на подобно неуважение от страна на руските наемници сред френските фенове“, написа Мосийчук на страницата си във Facebook.

Футболната среща е била прекъсната заради сбиването между феновете. „Французите бяха изведени извън пределите на стадиона, а трима ултраси от феновете на „Динамо“, един от които непълнолетен, са били задържани от полицията. В момента не е известно къде се намират задържаните“, поясни Мосийчук.

Радикалът вече се е обърнал към вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков с искането „незабавно да бъдат освободени украинските патриоти, които са били задържани на стадиона“.