Украински военни обстреляха екип на руска телевизия в Донбас

Кореспондентът на руския медиен холдинг ВГТРК Станислав Назаров потвърди информацията за обстрел от страна на украински военни на снимачната група на телевизия „Россия“ по пътя от Донецк към Горловка в Източна Украйна, предаде РИА Новости.

По-рано министерството на отбраната на Донецката народна република съобщи, че в неделя вечерта служители на руската телевизия са попаднали под минометен обстрел в района на блокпоста в Ясиноватая. Според информация на представителя на ведомството, журналистите не са пострадали при инцидента.

„В най-горещата точка на Донбас – селището Ясиноватая – снимачната група вървеше пеша, съпровождана от бойци от подразделенията на ДНР“, заяви Назаров, цитиран от „Вести.ру“.

По думите на кореспондента, украинските военни открили огън от миномети, гранатомети СПГ и стрелково оръжие. Обстрелът се е водил от страна на Авдеевка.

Отбелязва се, че жертвите са били избегнати благодарение на действията на опълченците, които по време на обстрела са прикривали журналистите с телата си и са ги извели от опасната зона, отбелязва „Вести.ру“. В момента служителите на телекомпанията са в безопасност.