Украинските медии: Външният министър на Украйна произнесе нецензурни обиди по адрес на Путин

Изпълняващият длъжността външен министър на Украйна Андрей Дещица, който в събота посети сградата на руското посолство в Киев, която бе нападната от радикали, произнесе в присъствието на журналисти и под одобрителните викове на тълпата, нецензурни обиди по адрес на руския президент Владимир Путин, предаде телевизия RT.

В събота вечерта посолството на Руската федерация в Киев бе нападнато от демонстранти. Протестът пред сградата прерасна в безредици, зданието бе замеряно с камъни. Събралите се демонстранти преобръщаха паркираните наблизо автомобили, свалиха руското знаме от сградата и нарисуваха нацистка свастика на оградата пред посолството.

При това, тълпата не срещна никаква съпротива от страна на правоохранителните органи. Руското външно министерство изрази възмущение от провокативните действия на демонстрантите в Киев по отношение на посолството.

Съдейки по видеозаписа, разпространен от украинската телевизия Hromadske.tv, външният министър на Украйна Андрей Дещица заявява пред събралите се пред сградата на посолството, че е солидарен с протестиращите и дори „самият той би стоял тук”.

Освен това, Дещица произнася и нецензурни обиди по адрес на руския държавен глава Владимир Путин, които бяха посрещнати от аплодисменти и одобрителни възгласи от страна на тълпата.