Украинска телевизия: Порошенко забрани излъчването на ръкостискането с Путин

Бившият продуцент от телевизия „112 Украйна“ Виктор Зубрицки съобщи, че администрацията на украинския президент е поискала от телевизионния канал да не показва в ефир кадри от ръкостискането на Владимир Путин и Петро Порошенко на срещата в Париж, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на сайта 112.ua.

По думите на Зубрицки, на 2 октомври в телевизията е постъпило обаждане от президентството и съответните служби, които заявили за недопустимостта от излъчването на ръкостискането в ефир. „Порошенко стисна ръката на Путин, но поиска украинците да не знаят за това. И някак е странно, че всички телевизии в Украйна не забелязаха това събитие“, отбеляза още Зубрицки.

Той предполага, че решението на канала да излъчи в ефир ръкостискането на двамата лидери е причината за съдебното постановление за обиск на офиса на телевизията.

По думите му, това не е първият случай, когато върху медията се оказва натиск. „От април 2015 г. Порошенко с помощта на поддръжниците си използва обичайния арсенал на тиранина: заплахи за образуване на наказателни дела и лишаване от лиценз“, заяви Зубрицки.