Украинската армия се крие зад жив щит от мирно население

Цинизмът на украинските силови структури, водени от киевските власти отдавна премина всякакви граници, но това което се случи вчера на 27 август показа, че безскруполността може да бъде безгранична, а фашизмът жив.

В сряда украински бойци са използвали мирно население като заложници за жив щит пред контраатакуващата армия на Луганска народна република, съобщи LifeNews.

На подстъпите към населения пункт Хрящеватое са били изведени жени, деца и старци. Досущ като през Втората световна война –  мирните граждани изкарани отпред и подредени в редица, което накарало командирите на луганската армия да прекратят настъплението.

Сега те обмислят как да бъде продължена офанзивата в това направление, без да пострада мирното население, съобщи LifeNews.

„Опитахме се да превземем Хрящеватое, но се сблъскахме с това, че украинските военни използват като жив щит мирно население”, сподели за LifeNews премиерът на Луганската народна република Игор Плотницки. Той допълни, че ще трябва да сменят тактика, за да не допуснат да пострадат при настъплението жители на Новоивановка, Новосветловка, Хрящеватое.

Плотницки разказа, че заради военните действия стотици хиляди жители са напуснали Луганска област. Само от подложения на непрекъснат артилерийски обстрел, от Луганск са се изселили около 250 000 души – почти половината от населението на града.