Украинската армия окупира село Николаевка

Украинска военна бронирана техника влезе в с. Николаевка до Славянск и откри мощен артилерийски обстрел, предаде ИТАР-ТАСС.

С танкове и военна авиация Киев се опитва да прекърши съпротивлението на опълченците и да затвори блокадния пръстен на Славянск. През Николаевка минава единствения път, свързващ Славянск с външния свят.

Очевидци съобщават, че се обстрелват жилищни сгради. Разрушени са 5 многоетажни жилищни блока, а също местната ТЕЦ, снарядите са ударили училище, детска градина. Над местността непрекъснато кръжат военни самолети, а да се излезе от Николаевка е абсолютно невъзможно, тъй като е блокирана изцяло от националната гвардия на Украйна. Има загинали сред местно население.

Мирното население не може да се евакуира, хората се крият в мазетата и в домовете си. Реално след тази атака, те са останали не само без работа, но и без дом.

Главнокомандващият на ДНР Игор Стрелков съобщи, че Киев е закупил около 20 различни самолети съветско производство от страните членки на НАТО – Румъния и Унгария. Изкупват се съветски танкове и друга бронирана техника.

Стрелков заяви, че през целия ден в четвъртък в Николаевка и Семьоновка е имало ожесточени сражения между бойците на движението и украинските сили.