Украинската армия обстрелва мирните граждани с ракети с отровни вещества

С. Дмитровка бе подложено на атаката на снаряди, заредени с отравящи вещества, предизвикващи смърт, съобщават опълченци.

По улиците на селището са разпръснати части и осколки от снаряди. Опълченците, занимаващи се с обезвреждането на тези боеприпаси, разказват, че при допир с кожата на човек на тези отровни вещества, с които е зареден снаряда, се получава силно отравяне.

Местните жители са убедени – украинските военни искат да ги унищожат и да заличат от лицето на земята градовете, в които  те живеят.

Именно с това се обяснява и целенасоченият обстрел от страна на военните на водопроводната и електропреносна мрежи в Донецк. Прекъсването в електро и видиснабдяването в района е съпроводено и с недостиг на храна и лекарства.

В най-тежко положение в момента е  Луганск, където от началото на август стотици хиляди души са лишени от ток, вода, мобилна връзка и всякакво снабдяване с храна.

Въпреки всички трудности, опълченците продължават да удържат позициите си.

Вчера опълченците от Новорусия свалиха изтребител Су-25 и два хеликоптера Ми-24 на украинската армия край Луганск. Това съобщи прессекретарят на правителството на Луганска народна република (ЛНР) Владимир Иногородски. Съдбата на украинските пилоти все още не е известна.

В същото време, армията на опълченците продължава да се разраства, заяви премиерът на ДНР Александър Захарченко. „Всички тези сили, които постъпиха при нас, са доброволци. Днес например, към нас се присъединиха 14 сръбски граждани“, заяви Захарченко.

Това са първите доброволци от Сърбия, които пристигат в Новорусия, след предупреждението на Белград, което забрани на своите граждани да участват в сраженията в Източна Украйна. Днес в редиците на опълчението има малко под 300 сърби.